Før du starter så trenger du å lese godt igjennom faginformasjonen for å få vite hvem som er ansvarlig for kurset, hvor og når forelesningene og øvingene foregår og hvilken lærebok og øvingshefte du må gå til innkjøp av. Videre finner du informasjon om Hovedeksamen der, samt krav til å få gå opp til eksamen.
Du kan se hva som er pensum og se etter om det er interessant tilleggslitteratur som det kan være nyttig å gå til anskaffelse av.
Før hver forelesning kan du se på forelesningsplanen hva som vi skal gjennomgå. Hvis du blar igjennom de oppgitte sider i læreboka før forelesningen vil du få optimalt utbytte av forelesningene. Ikke les all teksten fordi den blir jo gjennomgått snart likevel, men se på bildene, overskriftene og prøv å finn ut noenlunde hva temaet er. Du behøver ikke å bruke mer enn 10 minutter.
Hver uke er det øvinger som skal løses og innleveres. Øvingsoppgavene som skal løses er listet opp fra øvingssiden. Du møter opp til veiledning fra stud.ass. på din gruppe, og leverer så inn en gjennomarbeidet øving, som stud.ass. retter og leverer tilbake til deg. Som du har lest på øvingssiden så er et visst antall innleverte øvinger nødvendig for å kunne gå opp til eksamen.
Hver uke er det også to timer med øving i plenum. Her er det i utgangspunktet ikke ukas øving som gjennomgås, men heller oppgaver og eksempler som skal gjøre forelesningene mer forståelige. Plan for hva som skal presenteres på øvingstimene er som regel tilgjengelig før timen.
For hvert kapittel i læreboka vil det være tilgjengelig quiz og lenker. Du kan svare på oppgavene på Internett og få tilbakemelding på korrekte og gale svar. Etter du har svart på quizen, kan du se på simuleringer eller interessante eksempler knyttet til det aktuelle kapitlet.
Godt tips om studieteknikk som Eirik Mo har skrevet, kan være nyttige å følge!